BÄNDI-INFOT JA AIKATAULUT

AIKATAULUT 

Bändit voivat tulla kasaamaan soittokamansa ja ruuvaamaan soundejansa milloin tahansa klo 16 jälkeen. Varmistakaa, että varaston ovi ja portaikon äänieristys ovi ovat suljettuna jos testaatte vahvistimia, rumpuja jne. BACKLINEN (ks. stageplan!), SOITTIMIEN JA SOITTAJIEN ON OLTAVA SOUNDCHECK VALMIUDESSA  (eli soundit ruuvattuna ja kitarat vireessä jne.) klo 21.00 MENNESSÄ  (kesällä 21.30) jolloin chekit aloitetaan. Varsinainen soundcheck tehdään yleensä vain ensimmäisenä esiintyvälle ja muut esiintyjät pärjäävät keikkojen välissä olevan tauon aikana tehtävällä linjachekillä.

Ruokailijoiden määrä ja mahdolliset erityisruokavaliot ilmoitettava tiskille tai ennakoon sähköpostilla viimeistään keikkapäivään klo 19 mennessä.

Ensimmäinen esiintyjä aloittaa n. klo 22.30  (kesäisin 23.00). Paikallinen esiintyjä on aina lähtökohtaisesti illan avaava esiintyjä. Settien pituudeksi suositellaan max. 45 minuuttia. Settien välissä on n.20min linjacheck/kamojen vaihto-tauko.

 

TEKNINEN LAITTEISTO & BACKLINE

O’Harasissa löytyy paikan päältä täysi PA-laitteisto (sis. kaiken tarvittavan) sekä talon oma teknikko (joka toimii kaikkien bändien miksaajana) ellei toisin ole sovittu. Bändien tarvitsee tuoda siis vain soittimensa, soittopiuhansa ja vahvistimensa/kaappinsa. Keveämpää roudausta suosiville talon puolesta löytyy TC Electronicin 250w bassocombo efekteillä  ja myös perus rumpushellit (basari, tomit, standit, penkki), joihin rumpalien on tuotava oma virvelin, pedaali ja cymbaalit.  Tarvittaessa talolta löytyy myös yksi perus  Marshallin kitaracombo: varmista sen lainausmahdollisuus etukäteen (bassocombo ja rumpushellit on paikalla aina).

 

ÄÄNENPAINETASORAJOITUS

Erityisesti miksauksessa ja lavalla on leikattava terveysviranomaisten äänitasoeromittauksissa meluongelmia naapureille aiheuttaneita alle 200Hz taajuuksia (pahimpina piikkeinä 50-65 & 100 Hz). Bassotaajuuksia leikataan tarvittaessa myös soittajien vahvistimista.

 

STAGEPLAN

Vahvistimien asettelu ja sijainti lavalla on tarkoin määritelty. Rummut asetataan aina niitä varten akustoituun rumpunurkkaukseen. Bändit kokoavat backlinen lavalta löytyvän stageplanin mukaisesti, siten että kaikkien vahvistimien rintamasuunta on kohti rumpalia ja vahvistimella soittajaa, jotta lavalta tulevaa turhaa vuotoa tulisi mahdollisimman vähän. Kaikki instrumentit mikitetään/vedetään linjaan, jotta yleisö saisi melurajoituksien puitteissa parhaan mahdollisen kuuntelun.

O'Haras Stageplan