Makkaraviikot GP Tuulensuussa 5.-23.2. Txistorra, Merguez, Morteau ja paljon muita aitoja ranskalaisia tuoremakkaroita tarjolla, myös sitä pahamaineista Andouillea, tule testaamaan…


Tämä on yksi vuoden odotetuimmista teemoistamme, rehtiä ja yksinkertaista. Valitset vain haluamasi makkarat (ja mahdolliset lisukkeet) listaltamme ja me paistamme ne sinulle tuoreena lautaselle. Ja kaikillehan löytyy sopiva viini, siideri, olut, snapsi tms…koska Tuulensuu!

Merquez (FRA) Pohjois-Afrikasta lähtöisin oleva mausteinen lammas-nautamakkara. Erinomainen Dijon-sinapin ja ranskanperunoiden kera. Juomaksi vaalea lager-olut, itse ottaisin Stellan.

Chipolata (FRA) Kevyesti maustettu possumakkara joka lähtöön. Sopii niin oluen, valkoviinin kuin punaisenkin kera (ei tanniiniselle punkulle!)

Toulouse (FRA) Chipolatan isoveli Toulousin kaupungista. Puhdasta aitoutta joka gramma!

Andouillette de Troyes (FRA) Jep! Kokeilee ken uskaltaa, toisen herkku on toisen myrkky! Ranskassa uskomattoman suositut sisälmysmakkarat haastavat kokemattoman makuhermot käsittämättömällä tykityksellä. Ei väliä mitä juot, kunhan sitä on PALJON!!!

Andouille Guemenee (FRA) Katso edellinen, ja kerro kolmella…

Boudin Blanc (FRA) Ei kauniin mustaa, vaan valkoista. Vaaleista lihoista (possu, vasikka, kana, kaniini) tehty ihanan pehmeä pötkö. Tämän kanssa kelpaa maistella vaikka belgialaista vehnäolutta.

Boudin Blanc Truffé (FRA) Kuten edellinen mutta mustalla tryffelillä maustettuna

Boudin Noir aux Oignons (FRA) Sori, mut “musta” ei oo vaan manselainen erikoisuus, päin vastoin, sehän on tyypillistä ruokaa ympäri maailman. Tässäpä ranskalainen versio sipulin kera. Ja ei, ei oo puolukkaa. Suosittelemme omenasosetta!

 Capelin (FRA) Kastanjoilla ruokitun vuoristopossun lihaa, tirisevän makkaran muodossa. Samaa meininkiä kuin Bellota Iberico, Mangalitza…

Morteau (FRA) Voimakassuolainen ja tiivis, savustettu possumakkara Morteaun alueelta Jura-vuoristosta. Kokeile paikallisen Arbois’n valkoviinin kera!

Mozer (FRA) Lihaisa, valkoinen Frankfurter tyylinen iso nakki. Näitä on ilo napsia vehnäoluen tai Alsacen puolikuivan Pinot Gris valkoviinin kera.

Txistorra (FRA) Erittäin rasvainen, paprikalla ja valkosipulilla maustettu makkara Espanjan/Ranskan Baskimaasta. Juomaksi Cavaa tai Cremantia.

Saucesse Pur Canard (FRA). Ranskan puoleisen Baskimaan karkeasti jauhettu raakamakkara ankanlihasta. Pinot Noiria lasiin.

Saucisse de Francfort (FRA). Frankfurtilainen klassikko ranskalaiseen tapaan. Hyvää olutta lasiin…

 Ranskanperunat. Nam!

Hapankaali. Hapokas, kuminalla ja valkoviinillä maustettu versio. Ei makea baijerilaistyylinen.

Perunasalaatti. Saksalainen klassikko.

Vihersalaatti. Kevennys.

Omenasose. Hapokas omenasose on hyvin suosittu verimakkaroiden ja maksaruokien lisuke pitkin Eurooppaa. Koeta jos et usko, ja jos oot jo koettanut niin sittenhän jo tiedätkin.

 HUOM! Osa makkaroista loppuu/vaihtuu teeman aikana.