O BOTECO, uusi etelä-amerikkalainen varrasruokaravintola- ja cocktailbaari. Espetinhos & Cocktails…


O BOTECO, uusi etelä-amerikkalainen varrasruokaravintola- ja cocktailbaari. Espetinhos & Cocktails…
  1. Pieni burger baarimme the Bull on ottanut askeleen kohti aikuisuutta. Kolmen teini vuoden jälkeen muokkasimme ruokalistaa niin suuresti että päätimme samalla uudistaa hieman koko konseptia ja vaihtaa nimenkin. Uusi nimi O Boteco tarkoittaa oikeastaan brasilialaista kulmakuppilaa, rentoa ja perinteistä pistäytymispaikkaa jossa on tarjolla sekä olutta, cocktaileja, viinejä että ruokaa. https://www.google.com/search?q=BOTECO&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjW6du00-rgAhUFwcQBHXNdAXcQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657

Tarkkailmäiset huomaavat kuitenkin aikuistuneen pikku härän seikkailevan yhä mukanamme, niin logossa kuin listalla. The Bullista säästämme laajan olutvalikoiman ja suosituimmat burgerimme, joiden pihvit yhä jauhetaan itse tuoreesta Black Angus häränpaistista.

Juomapuolella tuomme vahvasti esiin nyt myös etelä-amerikkalaiset viinit, lähinnä Argentinasta ja Chilestä sekä cocktailit.

Cocktaileissa keskitymme Caipirinhaan ja siitä tehtyihin versioihin. https://www.google.com/search?biw=1366&bih=657&tbm=isch&sa=1&ei=2DZ-XPDxGayHk74PoqGugAk&q=caipifruta&oq=caipifruta&gs_l=img.3..0i19j0i30i19l9.24057.30114..31541…0.0..0.165.932.8j2……0….1..gws-wiz-img…….0j0i30j0i67.RgDoTaTMGuE

Värikkäitä, tuoreista hedelmistä tehtyjä caipirinhoja saa niin holillisina kuin holittominakin versioina. Alkuperäisen Cachacan lisäksi juoman voi tilata vaikka vodkalla (Caipiroska), rommilla (Caipirissima) tai millä vaan mieleisellään alkoholilla. Klassisen lime version lisäksi tulemme tarjoilemaan paljon muitakin makuja; ananas, mango, vadelma, mansikka, kiwi…

Suurin uudistus on kuitenkin ruokalistalla. Burgerien rinnalle tuodaan espetinhot. Espetinho tarkoittaa sananmukaisesti ”pikkuvarrasta”. https://www.google.com/search?q=espetinho&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwii3tr6y-rgAhVuyaYKHfRYD1AQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657

Monille tutuista Churrasco liharavintoloista poiketen emme tarjoa suuria jaettavaksi tarkoitettuja ”lihamiekkoja” vaan pienen pieniä noin 50-70 grammaisia vartaita. Vartaita itseään löytyy lukuisia erilaisia ja ne myös vaihtelevat päivittäin. Härkää, possua, makkaroita, kanaa, mustekalaa, rapuja, kalaa, tofua, falafelia, juustoja, sieniä, sipulia, kesäkurpitsaa, tomaattia, ananasta…periaatteessa mitä vaan mikä tikussa pysyy. Vartaat grillataan tilauksen mukaan, suurin osa avotulella, jotkut parilalla tai rasvakeittimessä.

Pikkuvartaiden lisukkeiksi tulee värikkäitä salaatteja, dippejä ja kastikkeita sekä ranskalaisia, bataattiranskalaisia ja kassava eli maniokkiranskalaisia.

O Boteco onkin siis mainio paikka poiketa vaikka ohikulkumatkalla nappaamaan pieni varras ja pieni olut tai viinilasillinen. Myös vähittäismyyntilupamme ovat jatkossakin voimassa joten voit hakea vartaan ja kylmän oluen mukaasikin. Toisaalta paikka soveltuu myös rentoon koko illan viettoon jossa voit kasata itsellesi juuri niin monipuolisen valikoiman pikkuvartaitamme kuin itse haluat. Täällä ei tarvitse tyytyä yhteen lihanpalaan, pikkuvartaita jaksaa syödä useammankin erilaisen ja lisukkeetkin saat päättää täysin itse.

Kaikki vartaat ovat nähtävillä vitriinissä baaritiskillämme, paikan päällä valintasi mukaan ne sitten grillataan tuoreeltaan ja toimitetaan pöytäänne. Juomat ja tarvittavat lisukkeet voitte tilata tiskiltä samalla kun käytte valitsemassa vartaanne sen hetkisestä valikoimastamme, tervetuloa!

AVOINNA: TI-TO 16-23, PE 11-02, LA 13-02, SU-MA suljettu. BURGER LOUNAS PE 11-15